Materiaalitietoa

Kaikkien materiaalien ominaisuudet

Lujuusominaisuudet, nimelliskoostumukset, fysikaaliset ominaisuudet, korroosiokestävyys, standardien vastaavuudet, lyhyt korroosio-opas

PROMET 5, punametalli

Paperikoneen syöpymisherkkiin osiin, keskiraskaasti kuormitettuihin laakeriholkkeihin yleisessä koneenrakennuksessa, sylintereiden vuorausholkkeihin, laivan potkuriakseliholkkeihin, istukkarenkaisiin, hitaasti pyöriviin kierukka- ja hammaskehiin joissa on pieni pintapaine.

PROMET 737, punametalli

Maansiirtokoneiden liukulaakereihin ja jonkin verran raskaammin kuormitettuihin liukulaakereihin kuin PROMET 5.

PROMET 310, punametalli

Liukulaakereihin, kun kuormitushuiput nousevat 50 N/mm2 asti, laivan potkuriakseliholkkeihin, liukulevyihin ja -kiskoihin, kierukkapyöriin ja kiristysmuttereihin.

PROMET 10, tinapronssi

Nopeakäyntisiin kierukka- ja hammaskehiin, joissa sallitaan iskumaisia rasituksia, armatuureihin, pumpun pesiin, pumpun siipipyöriin jne.

PROMET 12, tinapronssi

PROMET 12 soveltuu erittäin hyvin nopeasti pyöriviin ja vaativiin kierukka- ja hammaskehiin.

PROMET 1010, lyijytinapronssi

Suuren pintapaineen alaisiin liukulaakereihin kuten, kuorimarumpujen laakeriholkit, kalanterilaakerit, ajoneuvojen laakerit, maansiirtokoneiden laakerit, männäntappien ja ristipään laakerit, turpiinin juoksupyörän laakerit, paperin rullauskoneen laakerit, imutelan holkit, teleskooppiputkien ohjausholkit, kiertokangen laakerit, leukamurskaajien laakerit, kuumavalssien laakerit jne.

PROMET 715, lyijytinapronssi

Raskaan pintapaineen alaisiin liukulaakereihin, joissa esiintyy reunapuristusta. Sietää lyhytaikaisesti voiteluaineen puutetta. Sopii suurten maansiirtokoneiden laakereiksi, suurten laivadieseleiden männäntappien holkeiksi sekä männän liukurenkaiksi, sekoittimiin, myllykoneistojen ja vesipumppujen laakereihin, pyörivien rumpujen laakereihin ja kylmävalssaimien laakereihin ilman valkometallivuorausta.

PROMET 420, lyijytinapronssi

Suurien pyörivien rumpu-uunien, kuten massanpoltto- ja sementtiuunien laakereihin. Raskaimpien maansiirtokoneiden laakereihin, puutteellisesti voideltuihin tai vesivoideltuihin laakereihin kuorimoiden kuljettimissa ja vastaavissa. Voidaan käyttää myös laakereissa, joissa aikaisemmin käytettiin valkometalleja. PROMET 420 kestää noin 100 astetta korkeampaa lämpötilaa kuin valkometalli. Käytetään myös syöpymistä kestäviin armatuureihin.

PROMET Ap110, alumiinipronssi

Suurta lujuutta vaativat haponkestävät varustimet ja armatuurit kemian- ja ravintoaineteollisuudessa sekä laivan rakennuksessa, kaivospumput, potkurit, venttiilit, holkit, polttomoottoreiden venttiili-istukat ja -ohjaimet.

PROMET NiAp210, alumiinipronssi

Koneenosiin kemiallisessa-, ravintoaine-, öljy- ja vuoriteollisuudessa sekä laivanrakennuksessa, potkureihin, kierukka- ja hammaskehiin, tulistetun höyryn varustimiin, liukulevyihin ja ruuveihin.

Muut kupariseosmateriaalit

PROMET Ms264, messinki, PROMET 5750, erikoismessinki, PROMET 5760, erikoismessinki, PROMET 5775, erikoismessinki ,PROMET NiAp 410, alumiinipronssi

REACH

SVHC-Informaatio:
Liittyen REACH -asetukseen, artikla 33, meidän on ilmoitettava teille, että seuraavat värimetalliset puolivalmisteet sisältävät REACH -asetuksen luettelon mukaisia aineita (SVHC)

Yhteydenottolomake

Lastikankatu 21
FI-33730 TAMPERE, Finland
Y-tunnus: 0154188-8

Puh.: +358 3 357 9000
Puh.: +358 44 755 5178
Fax: +358 3 364 5964

Sähköposti:
info@keskipakovalu.fi