Muut kupariseosmateriaalit

PROMET Ms264, messinki

Messinkiä voidaan käyttää koneenosina vain silloin, kun ei aseteta suuria vaatimuksia lujuuden, syöpymiskestävyyden, hitsattavuuden, liukuominaisuuden, kuumankestävyyden eikä paineenkestävyyden suhteen. Messingin etuna on suhteellinen halpuus sekä kuparivaluseoksista parhaisiin lukeutuva sähkönjohtavuus. Altis jännityskorroosiolle.

Käyttökohteet

Käytetään putkien liittimiin, venttiileihin, kun paine on pieni eikä lämpötila nouse yli +120 C. Heloituksiin ja koriste-esineisiin. Tavallinen messinki ei sovellu liukulaakereihin eikä kestä paperi- ja selluloosateollisuuden käyttämien liuosten syövyttävää vaikutusta.

PROMET 5750, erikoismessinki

Teräspronssin nimellä kulkeva sitkeä ja kova erikoismessinki, jolla on suunnilleen terästä Fe 50 vastaavat lujuusominaisuudet. Se on syöpymistä kestävää esim. merivettä vastaan, mutta on altis jännityskorroosiolle. Liukuominaisuudet ovat kohtalaiset.

Käyttökohteet

Kierukkapyöriin sellaisissa tapauksissa, joissa hampaita vastaan kohdistuu iskuja ja pintapaine on suuri, mutta liukunopeus on pieni. Laivojen potkurit, sekoittimien siivet. Nykyisin käyttö on vähenemässä.

PROMET 5760, erikoismessinki

Erikoismessinki, jolla on suuri staattinen lujuus ja kovuus. Kestää huonommin dynaamisia rasituksia ja värinää kuin PROMET 5750.

Käyttökohteet

Istukat, kartiot, ohjauskappaleet, ym. sellaiset osat, joilta vaaditaan suurta kovuutta. Käyttö on vähenemässä.

PROMET 5775, erikoismessinki

Erikoismessinki, jolla on erittäin suuri staattinen lujuus ja kovuus. Kestää kuitenkin huonosti dynaamisia rasituksia ja värinää. Venymä on vähäinen.

Käyttökohteet

Käytetään laakereina, joissa esiintyy erittäin suuri pintapaine, mutta vähäinen liukunopeus, kuten siltalaakereissa, myös hitaasti pyöriviin kierukkakehiin, sekä suurpainearmatuurien karoihin ja sisäosiin. Käyttö on vähenemässä.

PROMET NiAp 410, alumiinipronssi

Lujuusominaisuuksiltaan parempi kuin PROMET NiAp 210.

Käyttökohteet

Kuten PROMET NiAp210, mutta seos kestää suurempia pintapaineita ja kuormituksia. Käytetään hydraulisissa suurpainevarustimissa sisäosina, veto- ja taivutustyökaluina, puuhiomakoneiden kivenlaipanmuttereissa ja vastaavissa.

Yhteydenottolomake

Lastikankatu 21
FI-33730 TAMPERE, Finland
Y-tunnus: 0154188-8

Puh.: +358 3 357 9000
Puh.: +358 44 755 5178
Fax: +358 3 364 5964

Sähköposti:
info@keskipakovalu.fi